HALVE ÅR – KAN MAN STADIG FEJRE DET?

Jeg er nemlig lige kommet i tanke om, at min virksomhed, Kristinna Andreasen, fyldte et halvt år i starten af denne måned. Jeg har altså været selvstændig interiør- og boligstylist i 6 måneder nu.

Og jeg selv fylder år i morgen. 26 år. Der er sket SÅ mange, store ting i mit 25. år. Virksomhed. Husejer. Fra bypige til bondekone. Og gladere end nogensinde.

Tiden er fløjet afsted, hvilket er et tegn på, at jeg har haft ualmindeligt travlt. Travlt med at opbygge min forretning. Travlt med at arbejde. Travlt med at renovere hus. Travlt med at give kærlighed.

Og så tilbage til min virksomheds halvårs fødselsdag.

Sådan startede jeg min virksomhed

MIN VIRKSOMHED FYLDER ET HALVT ÅR

Jeg havde slet ikke troet, jeg ville nå hertil på bare et halvt år. Jeg har mødt de mest inspirerende, dygtige mennesker, som tror på mig, og som kan lide min æstetik og mit arbejde. Det har været med til at overvinde min angst, som sommetider står i vejen, når jeg skal ud på nye eventyr. Og de har været med til at bringe mig hertil, hvor jeg er nået i dag.

OPGAVER, JEG HAR HAFT PÅ DET HALVE ÅR

Jeg har haft to indretninger af prøveboliger – en prøvelejlighed og et udstillingshus, lavet flere interiør stylinger til markedsføringsmateriale, afholdt evighedsbuket-event, været til en masse møder og nu er der nye, spændende opgaver på tegnebrættet.

Billeder fra mine boligindretninger

STATUS PÅ LIVET SOM SELVSTÆNDIG

Jeg er i den grad der, hvor jeg er begyndt at turde tro på, at jeg kan komme til at følge mine drømme for hverdagen. At have en hverdag som indeholder alt det, jeg brænder allermest for, arbejdsmæssigt. Samtidig med at have fleksibiliteten til at sammensætte hverdagen, så den passer til to selvstændige med børn på deltid (og forhåbentlig, på et tidspunkt, et eller to børn sammen).

HÅRDT ARBEJDE

Men det er også hårdt. Det sidste stykke tid har jeg døjet med spændingshovedpine og utilpashed i kroppen. Og med mange forskellige arbejdsopgaver på én gang, og et omfattende renoveringsprojekt af vores hus på landet, kan det hele godt blive lidt for meget. Lidt for overvældende. Lidt for kaotisk.

Men min kæreste er det sejeste og mest beundringsværdige menneske, jeg nogensinde har kendt. Han er selvstændig tømrer og snedker, som står op mellem kl. 4.00-5.00 og som først kommer hjem igen mellem kl. 16.00-17.00. Når vi kommer hjem fra arbejde, har vi hver eneste aften, de sidste tre måneder, arbejdet videre i huset, hvilket har været vildt, vildt hårdt. Så nu har vi aftalt, at resten af renoveringen klares i et lidt andet tempo. Og vi kan da også allerede afkrydse børneværelser, køkken, stue og et midlertidigt badeværelse.

HVAD MED LØN?

Og så til det der med økonomi. Det tager jo tid at bygge en forretning op. Især i min branche hvor konkurrencen er enorm hård. Men i sidste måned udbetalte jeg mig selv lidt løn, som jeg har sørget for, stadig rækker i denne måned. Jeg kan endnu ikke lide at hive penge ud af virksomheden, jeg er så bange for, at de kommer til at mangle på driftskontoen. Men min plan er, at jeg skal til at udbetale mig selv lidt hver måned. Et mindre beløb – ikke noget i nærheden af, hvad andre måske vil forbinde med en god løn. Men det er de små skridt, der tæller. Og jeg havde faktisk forestillet mig, at der ville gå mindst et år, før jeg kunne begynde at tænke på en lille månedlig udbetaling.

ØKONOMISK FIRHED SOM PRIORITERING

Jeg har jo stadig mit deltidsarbejde som marketingmedarbejder i Shoppen, hvor jeg også får lov at udfolde mig kreativt inden for mit område. Det er et helt fantastisk job, som fra start af har givet mig økonomisk frihed til at satse i min egen virksomhed.

Og så har vi valgt at flytte på landet, købe et billigt hus og selv renovere det, netop for at opnå økonomisk frihed. Det er meget vigtigt for mig, at vi aldrig nogensinde skal være afhængige af en høj løn. Jeg vil meget hellere vågne op hver dag til arbejdsopgaver, jeg brænder for, som ikke føles som decideret arbejde. Og så vil jeg meget hellere leve for langt mindre, have friheden til at arbejde mindre, nyde livet og hinanden som familie. Jeg har været ramt af stress, og det ønsker jeg aldrig nogensinde skal ske igen.

Lidt af det jeg brænder for

KÆRE DIG, DER GERNE VIL FØLGE DIN DRØM

Jeg vil rigtig gerne dele ud af min erfaring, så hvis du går med en drøm om at starte selvstændig, vil jeg med glæde tale med dig.

Du er mere end velkommen til at kontakte mig på kontakt@kristinnaandreasen.dk eller på 61 28 15 78.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *