INDRETNING: SKAB ET LYKKEHJEM MED BEVIDSTE FARVEVALG

Vores fysiske omgivelser har stor betydning for, hvordan vi trives, og hvilke følelser vi mærker i de pågældende rammer. De fleste bruger meget tid i sit hjem – det er her, vi kan trække os tilbage og være os selv – det er her, vi kan koble fra og lade op igen. Dette har jeg erfaret gøres bedst, når vi trives i vores eget hjem.

Derfor vil du her kunne læse om bevidste farvevalg i boligen, og hvordan du med farver kan skabe rammerne for et lykkehjem. Et lykkehjem du trives i, og hvor de bedste forudsætninger for at få ny energi er til stede.

FIRE FORSKELLIGE FARVESKALAER

For et par uger siden var jeg til et spændende foredrag med pej gruppen, som formidler viden, til professionelle aktører i livsstilbranchen, omkring tidsånd, trends og forbrug. Jeg blev præsenteret for fire trendretninger for foråret og sommeren 2019, SS19.

Fire trendretninger = fire farveskalaer

Fællesnævneren for de fire retninger er tillid. Tidsånden har betydning for, hvad vi omgiver os med – også i boligen. I SS19 er den ærlige kommunikation og de tillidsfulde relationer i centrum. Det afspejler sig i vores boliger, hvor det enkle, rene og ærlige design, og de varme farver, går igen.

I alle de fire trendretninger optræder farveskalaerne med de varme brunlige, grålige og beige samt de gule og orange farver. Farvesymbolikken fortæller os, at brun er kendetegnet ved stabiltiet, enkelthed og komfort. Gul symboliserer glæde, lykke og optimisme, hvor den orange farve giver balance, mod og tillid.

HVILKE FARVER SKAL JEG VÆLGE?

Brun, beige, grå, gul og orange er alle farver, der kan komplementere hinanden godt, både i forhold til symbolikken og i dit eget hjem. Det er faktisk også farver, der lige nu, i høj grad, går igen i mit hjem. Det fremgår tydeligt af billederne i dette inspirationsindlæg, som alle er fra min lejlighed. Se flere billeder her.

I mit soveværelse går den brunlige farve igen, da det er en farve, der giver mig en indre ro og glæde, hvilket er vigtigt, når vi skal indhente vores søvn. Du kan se flere billeder af mit hjem på min Instagram-profil her.

GUL – DEN NYE TRENDFARVE SS19

Jeg kan afsløre, at den nye trendfarve for SS19 er gul, så hvis ikke du ved, hvor du skal starte, kan du overveje om det er en farve, der skal finde vej ind i dit hjem.

Du skal ikke nødvendigvis indrette dig efter trendretningerne for SS19. Mit bedste råd, når du skal indrette dig, er at vælge de farver, der gør dig glad, og som giver dig ro og energi. Det giver et godt fundament til at få skabt sig rammerne om et lykkehjem.

Indretning handler nemlig om dig – om det, der gør dig glad – om det, der får dig til at trives. Vælg de farver der føles rigtige for dig og skab så din egen indretning.

HVORDAN FÅR JEG FLERE FARVER IND I BOLIGEN?

En god måde at få flere farver ind i hjemmet, og hvis du ønsker at ændre stemningen og udtrykket af din indretning markant, er at male. Du kan med fordel male dine vægge, male nogle møbler eller male kunst til væggen.

Jeg arbejder ofte med malede vægge, da de kan gøre underværker og nemt skabe en positiv forandring. Med farvede vægge kan du skabe lige præcis den stemning, du ønsker dig. I min egen indretning bruger jeg jordnære og rolige farver, som det dominerende element. Det er med til at skabe et lykkehjem for mig. Ovenfor ser du mit kontorområde, som har fået en varm, grå vægfarve.

Hvilke farver gør dig glad og positiv? Hvad skaber samtidig ro til at trække sig tilbage og få fornyet energi? Få flere af de farver ind i dit hjem!

Hvis ikke ud har mod på at begive dig ud i malede vægge, kan et ensfarvet lærred gøre meget. I min spisestue har jeg malet et stort lærred i samme brune farve, som væggen i mit soveværelse har. Det er med til at fuldende indretningen og skabe en ekstra hyggelig stemning ved den ellers meget neutrale spiseplads.

KÆRE DIG, DER GERNE VIL HAVE HJÆLP TIL FARVEVALG

Hvis slet ikke du ved, hvor du skal starte, men rigtig gerne vil have farver ind i din indretning, vil jeg med glæde hjælpe dig. Du kan læse mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med at skabe et hjem, hvor du føler dig hjemme her.

Du er mere end velkommen til at kontakte mig på kontakt@kristinnaandreasen.dk eller på 61 28 15 78.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *