VI HAR KØBT ET HUS PÅ LANDET

Ja, det er ikke til at forstå – i hvert fald er det stadig ikke helt gået op for mig, at jeg, i morgen, har været husejer i 4 uger. Det betyder også, at jeg skal bytte min lejlighed i Aalborg centrum ud med et lille hus på landet, 25 minutters kørsel fra Aalborg. Men jeg har ikke et sekund fortrudt. Roen, naturen, idyllen, rådyrene i haven, den friske luft, friheden, pladsen og alle de kommende renoveringsprojekter glæder mig. Og i de sidste 4 uger har vi knoklet hver evig eneste eftermiddag og aften.

HUSET SOM DET STÅR NU

Huset trænger til en kærlig hånd. Det er en gammel og mindre køn sag fra 1930’erne, men vi sover allerede på første salen, så vi ikke spilder tid på at køre frem og tilbage. Vi deler renoveringsprojektet op over de næste par år, så vi kan spare op og samtidig mærke efter, hvad de rette løsninger er for os.

Vi startede med at renovere de to værelser i annekset bag huset. Vi rev dem begge ned, byggede dem op igen, og nu står der to færdigindrettede værelser til mine to bonusser – det vigtigste punkt på listen.

Og så er planen, at vi renoverer løbende over de næste par år, hvor vi også skal have bygget til. Vi skal først lige finde ud af, hvad vi virkelig gerne vil have, så vi ikke træffer nogle hurtige beslutninger. Først og fremmest flytter vi nemlig på landet for at få mere ro og for at få tid til at fordybe os og trække vejret lidt langsommere.

KOM MED INDENFOR

Indvendigt var planen, at der ikke skulle ske så meget på nuværende tidspunkt, men der var ikke blevet gjort hovedrent, i noget der ligner 10-15 år. Der var så beskidt over alt, så jeg har vasket ned og vasket ned, malet alle flader hvide i hele stueetagen – alt sammen med kærlig hjælp fra familie og venner.

Og vi har købt et nyt, gråt køkken, som skal sættes op, når vi er hjemme fra ferie igen. Det eksisterende køkken var simpelthen SÅ ulækkert og uden nok opbevaringsplads. Men se hvor hyggeligt tidligere ejer boede – det forelskede jeg mig bestemt også i!

Hele første salen bliver til kombineret soveværelse, kontor og musik-hyggekrog. Her vil vi skifte tag og vinduer, lave glatte vægge, skifte gulv og lave nye, snedkerede skabe med siddekrog. Planen er, at det skal være færdigt inden min 26 års fødselsdag i slutningen af september.

Jeg forelskede mig især i første salen. Jeg har nemlig altid ønsket mig skråvægge, bjælker og en lidt skæv, fritstående skorsten i mit hjem – og det har jeg fået nu.

KOM MED UDENFOR

Der er udsigt til alle sider, til marken overfor huset og en masse skov rundt omkring huset. Det betyder også, at jeg får en have. Og lige så nemt jeg har ved at visualisere indretningen af huset for mig, lige så svært har jeg ved at visualisere indretningen af  haven for mig. Så der skal jeg nok have lidt hjælp.

Der følger en lille, lækker udestue med, som har de smukkeste to vinranker. Planen er dog at vælte udestue og garage på sigt, men vi håber at kunne bevare vinranken. Vi ønsker os nemlig et orangeri eller en havestue.

Min kæreste er selvstændig tømrer og snedker, og har utroligt travlt for tiden – og det samme har jeg i min lille virksomhed, så vi forsøger at tage renoveringen i et menneskeligt tempo, så vi også husker at være sammen som familie og nyde processen. Men jeg vil gerne indrømme, at de sidste 4 uger har været hårde!

Snart skal lejligheden pakkes ned og gives videre. Og jeg glæder mig helt vildt til at indrette vores første, rigtige fælles hjem. Jeg har så mange planer og idéer, jeg glæder mig til at føre ud i livet.

KÆRE DIG, DER FØLGER MED

Jeg håber, du har lyst til at følge med i mit nye eventyr. Jeg lover, at der bliver masser af indretningsinspiration at hente. Men jeg kommer også til at dele noget af renoveringsarbejdet, og min kæreste har lovet at dele ud af sine tips, når det kommer til renovering af et ældre hus.

Du er også stadig mere end velkommen til at kontakte mig på kontakt@kristinnaandreasen.dk eller på 61 28 15 78.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *